Actie!

Parship Redactie

Het blijft soms moeilijk om die eerste mail te schrijven. Zo heeft ze een profiel ontdekt waar weinig is op ingevuld. Toch zegt haar buikgevoel ergens dat het goed zit. Maar wat schrijf je dan?

Single coach Mieke Mievis coacht Kathleen en ontdekt zo ook de struikelblokken voor andere singles.

Katleen denkt actie. De grote vakantie is duidelijk voorbij en iedereen komt uit zijn zomerroes. Het schooljaar is begonnen en alles ademt weer actie uit. De ochtenden zijn hectischer voor en door de kinderen en hun schoolverplichtingen: bussen halen, schooltassen klaar, boterhammen gesmeerd, toch je turnpakje mee? Op het werk is iedereen weer uit verlof en staan de agenda’s bol van vergaderingen en meetings. Het vraagt actie in haar hoofd. Alles moet weer geregeld worden en in een nieuw ritme worden gegooid.


Katleen ziet actie. Ze merkt op dat nu de zomervakantie gedaan is, er heel wat meer beweging is op de datingsite. Gemiddeld krijgt ze twintig nieuwe voorstellen per week. Heel wat zonder foto, merkt ze op. Voor- of nadeel? Geen van beiden, maar het geeft wel het idee dat iemand minder tijd aan zijn profiel wil besteden. Brengt haar ineens bij het verhaal van de lege-profiel-man. Hij is weer in het land en de mailtjes gaan over en weer. Een leuke man, leuke mails, heeft een leuk beroep. Kortom… eentje om verder actie mee te ondernemen. Of ze gaat afspreken? Waarschijnlijk wel.


Katleen doet actie: ze kijkt meer rond op de site en gaat ook speciaal kijken naar de hobby’s die er opgelijst zijn. Mensen met een uitdagende hobby als zeilen, klimmen, parachutespringen, motorrijden lijken haar interessanter. Die doen iets actief, iets anders dan gaan eten of gaan wandelen. En daar is Katleen naar op zoek.


Katleen denkt actie. Soms leest ze een profiel en merkt ze op dat het haast een pantoffelheld is. Elk profiel straalt iets uit, zegt ze . En soms straalt het helemaal niet. Dat staan dan los van wat wel of wat niet ingevuld is. Of zelfs los van hoe het ingevuld is. En coachpotatoes, die wil ze niet. Ze wil actie.


Katleen ziet actie. Ze kijkt weer meer rond op de site en er duiken oude bekenden op. Weet je nog dat ene grappige lid dat haar vriendelijk bedankte en zei dat hij ondertussen iemand nieuw had leren kennen? Wel, die heeft terug contact met haar opgenomen. Ze was in zijn hoofd actief aanwezig gebleven en Katleen herinnerde zich nog dat hij goed kon schrijven. Ook hier weer een berichtje terug waard.


Toch blijft het soms moeilijk om die eerste mail te schrijven. Zo heeft ze een profiel ontdekt waar weinig is op ingevuld. Toch zegt haar buikgevoel ergens dat het goed zit. Maar wat schrijf je dan?


Dating tips

  • Katleen blijft het moeilijk vinden om een contact te starten. Ze merkt zelf wel dat ze afknapt op de ‘Hallo en van waar ben je? ‘ –berichten. Toch, als ze zelf iets moet schrijven merkt ze dat het verdomd moeilijk is om iets op papier te zetten . Wanneer ik haar vraag wat ze leuk vindt aan het laatste profiel, dan zegt ze dat ze zich daar een gelukkig en interessant man bij voorstelt. Dat haar buikgevoel op de een of andere manier tussen de zinnen doorleest en dat ze zich een beeld vormt van hoe die man misschien wel is. Ik raad haar aan om dat te schrijven. Soms moet je het niet verder zoeken dan dat. Schrijf gewoon even wat je denkt als je niet weet wat je hoort te schrijven of waar je het meeste kans met een contact mee hebt. Authenticiteit is iets waar mensen op zoek naar gaan, ook bij online daten. Zeker wanneer het singles zijn die op zoek gaan naar de partner van hun leven.
  • Katleen wordt weer opgepikt. Dat gebeurt wel vaker online en ook in het echte leven. Daar is niets mis mee. Het wil niet zeggen dat je tweede of derde keuze bent. Het feit dat je bij de ander bent blijven hangen wil toch zeggen dat je ergens een indruk hebt nagelaten. En als je dat wat kan laten groeien, bloeit er misschien wel iets moois.