Direct doordaten na mislukte date?

Direct doordaten na mislukte date?

30.09.2021 Parship Redactie

Een veelvoorkomende situatie in internet dating land: een date is niet goed meegevallen. Pak je dan ‘s avonds je laptop op je schoot en zoek je verder naar de ware liefde? Hoort dat wel?

Sommige singles hebben het moeilijk om na een mislukte ontmoeting (of beter, na een blauwtje te hebben opgelopen) dadelijk opnieuw verder te zoeken naar de ware liefde. Die singles hebben enkele weken de tijd nodig, vooraleer ze weer naar een feest of op café, iemand gaan zoeken. Bij internet dating ligt dat inderdaad anders. Na een mislukte date wordt veel sneller opnieuw het web afgezocht naar iemand nieuw. Het tempo ligt veel hoger, zo lijkt het wel. Niet alleen in sneller afspreken, maar ook in het aanbrengen van intieme onderwerpen. Komt dat dan omdat mensen die online daten hopeloos op zoek zijn naar de ware liefde? Nee.

Dat snelle tempo vind je op veel terreinen. Ten eerste heb je de omgeving zelf. Je bevindt je nu eenmaal in een omgeving waar gelijkgestemden met het zelfde doel zitten. De mensen die de grote liefde zoeken via internet dating en zich inschrijven, willen allemaal een partner en zijn allemaal single. Over die informatie beschik je niet wanneer je iemand op een feestje tegenkomt. Daar heb je eerst nog aftoetstijd nodig om te kijken of die persoon ook vrijgezel is en eventueel op zoek is naar een relatie. Aangezien je deze info al hebt, zorgt het voor het sneller delen van je verwachtingen over een relatie.

Mensen die internetdaten zeggen sneller hoe ze de toekomst zien: wel of geen kinderen, trouwen of niet,… Dat zijn thema’s die sneller aan bod zullen komen. De oorzaak moet men zoeken in het feit dat de meeste onlinedaters al wel een langere relatie achter de rug hebben gehad. Ze weten meer en beter wat ze willen en hoe ze het willen. Vandaar worden bepaalde onderwerpen snel getoetst, gewoon, omdat ze daar niet opnieuw in dezelfde val willen stappen. Een vrouw van vijfendertig wil weten of haar date kinderen wil of niet. Ze wil geen jaar tijd meer in een relatie steken om uiteindelijk te horen dat hij er toch geen wil. Ze wil van in het begin weten of de man met wie ze gaat daten kinderen wil en scant ook de kandidaten op hun profiel. Diegene die kinderen hebben of willen, komen in aanmerking om te daten en kunnen misschein wel eens de ware worden.

Het hoge tempo vind je ook terug in het aantal ontmoetingen die op elkaar volgen. Maandag een misluke date met meneer X, houdt je niet tegen om de donderdag met meneer Y iets te gaan drinken. De oorzaak daarvan lijkt te liggen in de anonimiteit die internet dating met zich meebrengt. Mensen zien niet hoe je andere versiert als je rustig achter je computer zit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iemand je als een verleidster of vrouwenzot gaat beschouwen.

En ook niet te vergeten is dat de meeste een abonnement hebben op een datingsite. Die tijd wil je benutten en optimaal gebruiken. Te lang blijven treuren om een minder leuke date, is dan in je eigen nadeel.