Europese singles op een rij

30.09.2021 Parship Redactie

Op vakantie naar verre oorden, wekelijks uit eten en niet op de kleintjes hoeven letten. Dat wat je eigenlijk al jaren deed. Nu wil je daar samen van genieten met jouw nieuwe liefde. Maar helaas, de financiële situatie van jouw partner laat dat niet toe. Is het water bij de wijn doen? Of gaat je op dezelfde voet verder? Parship geeft raad.

De Belgen zijn de meeste romantische singles. Nederlanders zijn de meest gelukkige singles van Europa. Zonder humor geen kans van slagen bij Ierse singles. En Italianen houden van avontuur in de liefde. Nog meer interessante weetjes? Lees hier de opmerkelijkste resultaten van een uitgebreide internationale Parship-enquête; gehouden onder elf landen, 13.000 mensen.

Belgische singles: houden van romantiek.

Belgische singles zouden wel eens de meest romantsche zielen onder de Europeanen kunnen zijn. 65% van de ondervraagde Belgen beweren dat romantiek belangrijk is in een relatie. Zowel mannen, als vrouwen hechten hier belang aan. Uiteraard mag het romantiek op z’n ‘belgisch’ zijn.. Holywoodromantiek vinden ze iets te clef en onnatuurlijk.

Britse singles: wereldwijs en tolerant

Liefde zonder grenzen: 83% van de ondervraagde Britse singles deinst niet terug voor een partner in het buitenland. Zover zij het contact tenminste durven te onderhouden; 32% omschrijft zichzelf namelijk als bijzonder verlegen en 29% voelt zich onaantrekkelijk. Daarmee zijn de Britten het meest pessimistisch over het vinden van een nieuwe partner. Toch zijn zij niet al te kieskeurig: slechts 17% van de Britse singles hecht waarde aan een sportieve en atletische partner.

Deense singles: wilder dan aangenomen

Nuchtere Scandinaviërs? Je hebt het mis: 65% van de Deense mannelijke singles wenst zich een temperamentvolle dame aan zijn zijde. Bovendien zijn de Denen ruimdenkender dan aangenomen: zij zijn het meest open-minded en gaan regelmatig via internet op zoek naar een partner. Helaas blijken zij hierin nog niet zo succesvol. Samen met de Nederlanders behalen zij het minste succes in hun zoektocht. Aan de andere kant zijn de Denen ook heel gemakkelijk over te halen om zich na een vier maanden durende relatie, weer in een ander avontuur te storten. Zo blijkt uit de resultaten.

Duitse singles: gevoelig

Duitse mannen houden van vrouwen met pit. Althans, dat blijkt uit de enquête: 64% vindt dames die financieel zelfstandig zijn, erg aantrekkelijk. Wat betreft het uiterlijk, hebben zij minder op met langere vrouwen: 30% van de Duitse mannelijke singles wenst zich een vrouw die kleiner is dan zijzelf. Samen met de Britten zijn de Duitsers de minst gelukkige vrijgezellen. Niet voor niets gooien onze naaste buren alles in de strijd om de ware liefde te vinden. Net als de Zweden en Oostenrijkers, hebben de Duitsers de meeste serieuze relaties gehad.

Franse singles: op zoek naar helden

Sterke armen gezocht: 71% van de Franse dames zoekt bescherming bij haar toekomstige partner. Meer dan de helft van de ondervraagden, vindt een leven alleen helemaal niet leuk. Toch blijken de Fransen het meest onervaren in serieuze relaties te zijn; 35% van de ondervraagden heeft nog nooit een serieuze relatie gehad, terwijl het Europese gemiddelde uitkomt op 24%.

Ierse singles: ruimdenkend en trouwdrang

Vergeleken met een Europees gemiddelde van 17%, hoopt maar liefst een derde van de Ierse vrijgezellen dat zij op een dag zullen trouwen. Als u denkt een kans te maken bij de Ieren, zorg dan wel dat u beschikt over een voldoende dosis humor. Want anders verkleint u uw kansen direct met 80%! In de zoektocht naar een partner zijn de Ieren trouwens absoluut niet krenterig: zij investeren gemiddeld 572 Euro per jaar, om de partner van hun leven te vinden. Dat is een record in Europa.

Zweedse singles: zeer sympathiek

Als je speciaal op zoek bent naar een toekomstige partner in Zweden, loop dan snel naar het toetsenbord: Zweedse singles leer je namelijk het beste via internet kennen. Maar liefst 50% heeft al eens het internet gebruikt in de zoektocht naar een partner. Echt kritisch qua uiterlijk zijn de Zweden overigens niet. Zo vindt 30% van de heren een partner met een maatje meer, helemaal geen probleem. Ook kunnen de dames besparen op bezoekjes aan de kapper en gebruik van cosmetica. 60% van de mannelijke singles hecht weinig waarde aan het uiterlijk en heeft dan ook geen problemen met een partner die niet representatief is.

Italiaanse singles: op zoek naar avontuur

Terwijl een partner met goede communicatieve vaardigheden best heel prettig kan zijn, maakt dat voor 47% van de Italiaanse singles niets uit. Belangrijker is de religie van de toekomstige partner, vindt 30% van de respondenten. En waar de meerderheid meestal houdt van een geordende partner, heeft 40% van zowel de Italiaanse dames als heren geen probleem met een chaotische levenspartner. Opvallend is overigens dat bijna een derde van de ondervraagden niet op zoek is naar een relatie voor langere tijd. Meer geïnteresseerd zijn zij in relaties van kortere duur. Echt besparen op uitgaan met toekomstige partners doen Italianen trouwens niet. Sterker nog, als je een leuke avond wil, ga dan stappen met een Italiaan. Zij zijn het gulst van alle Europese landen.

Nederlandse singles: zuinig en betrokken

Goed nieuws voor de Nederlandse singles: zij zijn het meest tevreden met hun situatie vergeleken met de rest van Europa. Gelukkig maar. Het blijkt namelijk dat de Nederlanders, samen met de Denen, het minste succes behalen in de zoektocht naar een partner in vergelijking met de rest van Europa. Meer geld uitgeven aan het uitgaan met toekomstige partners, is kennelijk ook geen oplossing. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders het minst spenderen aan afspraken en ontmoetingen met mogelijke partners: gemiddeld 66 Euro per jaar. Verder blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlandse vrouwelijke singles een man zoekt die haar gevoel van zekerheid geeft.

Noorse singles: geëmancipeerd en ongedwongen

Noorse singles zijn optimistisch: 46% is overtuigd binnen twee jaar een partner te vinden. Een rokende partner is ook geen probleem, vindt 45% van de respondenten. En mannen met behaarde borsten opgelet: 42% van de Noorse dames houdt van een sterk behaarde torso. Mocht u via internet contact willen leggen met vrijgezellen in Noorwegen, dan maakt u grote kans een partner te vinden. Maar liefst 70% van de singles in Noorwegen heeft namelijk positieve ervaringen met internet-dating.

Oostenrijkse singles: ongecompliceerd

Een opvallende 81% van de Oostenrijkse singles zwicht voor een ongecompliceerde partner. De Oostenrijkse singles maken het zichzelf echter niet zo gemakkelijk: 45% geeft als argument dat zij nog alleen is, dat dit te danken is aan de hoge eisen die zij stellen. Daarnaast levert 43% liever niets in op hun onafhankelijkheid. Wat de leeftijd betreft: 40% van de Oostenrijkse mannen zoekt een jongere partner. De ring kan men in Oostenrijk wel bij de juwelier laten liggen: slechts 8% van de singles wil trouwen.

Spaanse singles: vooruitstrevend en veeleisend

Ruim 98 % van de Spaanse singles zegt bij een dominante partner: Nee, bedankt! Ook wat het uiterlijk betreft zijn de Spaanse singles zeer veeleisend. Zo wijst 82% van de vrijgezellen iemand met een bril direct af. En slechts 6% van de vrouwelijke singles geeft de voorkeur aan een kalende partner. Ook wat carrière betreft zijn Spaanse singles kritisch: voor 57% is het beroep belangrijk tot zeer belangrijk.

Lees ook Europeanen flirteanen.