Het eerste contact

30.09.2021 Parship Redactie

Actie zorgt voor reactie

OK, je hebt een leuk profiel gezien. En dan? Een berichtje sturen, of toch een glimlach? Wat voor vragen stel ik de ander? Voor het eerste contact op een datingsite hebben we talloze tips.

First things first : Besteed aandacht aan jouw profiel: Zorg dat je eigen zaken op orde zijn

Bij je persoonlijke profiel zijn er tal van mogelijkheden om leuke dingen te vermelden. Besteed daar aandacht aan. Probeer om hier ook niet de standaardzinnetjes te gebruiken. Een profiel waarop de dingen leuk verwoord zijn, trekt aan, en zorgt voor contact. Veel mensen eten bv graag italiaans,….maar als jij dat nu op een leuke maner verwoord is de kans op reactie veel groter.

Alles begint met een glimlach….

Als nieuw lid zijn de features; glimlach, likes en ijsbreker leuke dingen uit te testen en om in contact te treden met singles die jou bevallen. Voor je het goed en wel beseft krijg je en leuke reactie terug. Dit kan het begin zijn van een leuke conversatie.

Een leuke conversatie eindigt met een leuke vraag

Vooraleer je een bericht stuurt bekijk je grondig het profiel van diegene die je een bericht wil sturen. Standaardzinnetjes die je naar alle profielen kunt sturen laat je achterwege. Het is immers belangrijk dat je als aanknopingspunt iets gebruikt dat je op het profiel van de ander vindt. Iets dat jou opvalt, waardoor je gecharmeerd bent, of juist iets wat jou onbekend is en waar je graag wat meer over wil weten. Dat geeft ook blijk van interesse in de persoon in kwestie. Die ander zal veel meer geneigd zijn om te reageren dan wanneer hij of zij met het zoveelste standaardberichtje wordt geconfronteerd. Eindig met een leuke vraag. Zo breng je de conversatie op gang.

Actie zorgt voor reactie!