Single tijdens de feestdagen

29.11.2021 Parship Redactie

De feestdagen zijn voor heel wat singles een hel. Je zit daar weer in je eentje te blinken op kerstavond, maar de stoel naast jou is leeg. En als iedereen dan begint over het feit dat de tijd toch snel gaat, want dat er alweer een jaar voorbij is en dat er toch weer heel wat gebeurd is,… denk jij even aan die mislukte dates, aan de avonden met papieren zakdoeken en aan de snottertelefoontjes naar vriendinnen.

Zijn feestdagen dan echt zo een ramp voor singles? Het blijkt alleszins uit cijfers dat het dagen zijn waarin heel wat singles zich inschrijven op een onlinedatingsite en daaruit zou je kunnen concluderen dat ze het alleen zijn, zeker bij op dagen, beu zijn.

Maar een ramp hoeven ze niet te zijn, er zijn ook heel wat voordelen aan single zijn bij de feestdagen.

Vlinders

De dozen met zakdoeken waren er misschien, maar je hebt afgelopen jaar misschien ook wel eens vlinders gevoeld, nog eens vol begeerte gekust, een stomende vrijpartij gehad en kriebels gevoeld waarvan je niet dacht dat ze nog bestonden. Daten zorgt niet alleen voor verdriet, maar ook voor spanning, elektriciteit, passie, hartstocht,… Dat kunnen de meeste koppels niet zeggen.

Me- time

Waar je meestal alleen kerstdag of kerstavond bij je eigen familie doorbrengt, zorgt het ervoor dat je de andere dag volledig vrij bent en niet naar een schoonfamilie moet rijden aan de andere kant van het land die je anders nauwelijks ziet. Jij gewoon op je gemak met je pyjama aan, of gezellig met de kids op uitstap of onder een dekentje een filmpje zien… heerlijk.

Flutkadootjes

Niet naar de schoonfamilie, wil ook zeggen dat er nulkommanul kans bestaat dat je weer een of ander idioot boek, stomme vaas, idiote kousen of vreselijke das met de glimlach in ontvangst moet nemen.

Geen schoonfamilie wil ook zeggen dat je geen extra cadeautjes moet kopen voor de nonkel van je geliefde, waar je fantasie niet verder rijkt dan een oorhaarverwijderaar. Maar geen lief wil ook zeggen dat je je hoofd niet moet breken om het meest geweldige cadeau voor je lief proberen te zoeken. De enige stress die er nog is, is beslissen of je een of twee nieuwe hemden of kleedjes gaat kopen.

Je moet niet delen

Zoals bij elk kerstdiner is er nog een massa eten over… en dat kan je rustig mee naar huis namen om de komende dagen nog heerlijk van te smullen zonder ambetant te worden omdat je partner nu net het lekkerste stukje van de kalkoen heeft opgegeten. Nee, het is gewoon allemaal lekker voor jou!

Goed vooruitzicht

Feestdagen zijn ook hoogdagen voor singles. Want op elk nieuwjaarsfeestje zijn wel singles aanwezig en om twaalf uur heb je redenen genoeg om te zoenen en gezoend te worden. En stel…dat het niet gebeurt…niet getreurd. Of het nu Kerst , oudjaar, nieuwjaar of een doodgeewone dag is….er komt een dag, en misschien wel sneller dan je denkt dat ’the magic happens.’