Vijftigplussers gaan online op zoek naar een nieuwe liefde

30.09.2021 Parship Redactie

Na een scheiding, overlijden, of lange relatie is een nieuwe start maken niet altijd even gemakkelijk. Via online dating kunnen singles op hun eigen ritme en in alle discretie de stap naar een nieuwe relatie zetten.

Zo stellen ook wij bij Parship een stijging vast van 50-plussers die op zoek zijn naar een partner. Het aantal 50plus-leden is de afgelopen jaren meer dan vertienvoudigd. De site kent bij alle leeftijdsgroepen een toenemend succes wat aantoont dat de Belgen de smaak van online dating te pakken hebben. Dit is in grote mate te danken aan de discrete, degelijke en wetenschappelijk onderbouwde aanpak van Parship!

Dankzij Parship kan iedereen op een eenvoudige, discrete en serieuze manier een juiste partner vinden. De wetenschappelijk onderbouwde test, die regelmatig geactualiseerd wordt, analyseert precies die facetten van de persoonlijkheid die voor een harmonische relatie zo beslissend zijn, waardoor de kans op face-to-face afwijzingen afneemt. Bij Parship bepaal je zelf welke informatie je vrijgeeft. Online zoeken is bovendien heel eenvoudig, vanop elke locatie met internet kan je inloggen op de website of op onze app.

Waar moet ik op letten bij inschrijven?

Je neemt best rustig de tijd om je in te schrijven. Na registratie vul je een persoonlijkheidstest in. Opgelet, deze test neemt wel wat tijd in beslag. Antwoord eerlijk op alle vragen. Door een dergelijke vragenlijst bouwt Parship drempels in voor “fundaters” (mensen op zoek naar snelle losse contacten).

Een volgende belangrijke stap is het invullen van je profiel, dat is immers je visitekaartje voor de andere vrijgezellen. Je kan moeilijk enige interesse voelen voor iemand die alleen zijn leeftijd heeft ingevuld. Je mag je profiel best wat origineel maken. Iedereen houdt van muziek en wil wel eens uit eten gaan of lekker gezellig thuis zitten. Laat weten waar jij anders in bent. Vertel bijvoorbeeld wat je het allerlekkerste gerecht vindt of beschrijf het laatste leuke optreden waar je naartoe bent geweest.

En dan de foto…. Uiteraard heb je die foto van op dat feest enkele jaren geleden na een kappersbeurt van enkele uren en dat verduiveld duur jurkje. Of die ene foto die werd genomen op dat congres toen je dat prachtige kostuum aan had. Maar ben jij dat? Laat zien wie je echt bent. Niets getrukeerd, geen photoshop, mensen houden van echtheid.

Afwachten staat niet in het woordenboek

Je bent er dus klaar voor: alles is ingevuld, test gedaan, foto staat klaar. En wat doen heel wat 50plus- vrouwen dan? Niets.. Ze wachten… ‘Inderdaad, vrouwen van boven de vijftig blijven regelmatig wachten op een man die interesse toont. Zo werkt het in de online wereld echter niet. Daar word je verondersteld van actief te zijn. Stuur ‘glimlachen’, ‘ijsbrekers’, ‘berichtjes’, naar de profielen die je interessant vindt. En maak het persoonlijk genoeg. Je gebruikt best informatie uit het profiel van de persoon waar je mee communiceert. Bijvoorbeeld: je ziet in zijn profiel dat hij graag reist. De boodschap zou dan kunnen zijn: ‘ ik zie dat je graag reist. dat vind ik zelf ook enorm fijn. Mijn laatste reis ging naar….. Daar heb ik …. ontdekt. Wat zijn jouw ervaringen? Ik kijk uit naar je antwoord.’ Onthoud goed: Actie zorgt voor reactie.

Duidelijkheid boven onwetendheid

Een ongeschreven regel bij online communicatie is vaak dat, wanneer iemand niet reageert, er geen interesse is. Om die onuitgesproken afwijzing tegen te gaan, kan je best duidelijk aangeven in je bericht dat je een antwoord wenst. Die vraag houdt natuurlijk ook in dat je zelf ook op een bericht antwoordt. Het is echt minder erg om een beleefd en afwijzend bericht te krijgen dan om helemaal genegeerd te worden.

Geen tijd te verliezen

Veel 50plussers schrikken soms van het snelle tempo van contacten leggen en verliezen op datingsites. Je bent al snel met meerdere singles aan het mailen, plant dates, merkt dat sommige niet meer antwoorden,.. en dat dit je emotioneel wel raakt. Dat snelle tempo is nochthans niet abnormaal. Je bevindt je nu eenmaal in een omgeving waar gelijkgestemden met het zelfde doel zitten: ze zijn single en willen allemaal een partner. Over die informatie beschik je niet wanneer je iemand op een feestje tegenkomt. Aangezien je deze info wel hebt op een datingsite gaan mensen sneller hun verwachtingen over een relatie delen. Dat zie je ook bij 50plussers. Zij zijn heel snel heel open tegenover iemand die ze eigenlijk nog niet goed kennen. Online wordt snel gepraat over hoe ze de toekomst zien en welke eigenschappen ze verlangen van hun partner: ze weten wat en hoe ze hun relatie willen. Niet onlogisch aangezien de meeste 50plussers al wel een langere relatie achter de rug hebben en niet opnieuw dezelfde fouten willen maken.

Eerlijkheid boven alles

Het hoge tempo vind je ook terug in het aantal ontmoetingen die op elkaar opvolgen. Maandag een mislukte date met meneer X, houdt een vijftiger niet tegen om de donderdag met meneer Y iets te gaan drinken. De oorzaak daarvan lijkt te liggen in de anonimiteit die het internet met zich meebrengt. Mensen zien niet hoe je anderen versiert als je rustig achter je computer zit. Al lijkt wel dat contact houden met ongeveer drie tot vijf mensen ruim voldoende is. Wees wel eerlijk: als je een relatie begint met iemand, kan je je andere contacten beter even verwittigen. Zo weten zij waarom je plots niet meer antwoordt.