Vrouwen nemen het initiatief bij het vinden van partners

30.09.2021 Parship Redactie

De moderne vrouw is zelfverzekerd, geinteresseerd in veel dingen en weet wat ze wil. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het zoeken naar een partner; ook hierin zijn de eisen duidelijk en neemt ze het heft in handen.

De moderne vrouw is zelfverzekerd, geinteresseerd in veel dingen en weet wat ze wil. De tijd van huisje, boompje, beestje is voltooid verleden tijd. Carrière, familie en vrienden worden door de vrouw zonder problemen bij elkaar geboetseerd en ze laat weinig aan het toeval over. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het zoeken naar een partner; ook hierin zijn de eisen duidelijk en neemt ze het heft in handen.

Waarom vrouwen liever zelf partners kiezen
Vroeger was het de normale gang van zaken dat een man een vrouw het hof maakte, haar mee uitnam en het intiatief had. Het is je vast niet ontgaan dat het zó niet meer gaat natuurlijk. Tegenwoordig is het doodnormaal dat de vrouw het initiatief neemt bij het vinden van een partner en meer dan alleen voorzichtige signalen geeft. Dat klinkt brutaal, maar is natuurlijk gewoon logisch. Hoe geëmancipeerder de samenleving geraakt, hoe duidelijker eisen gesteld mogen en kunnen worden. Dingen als een gezamenlijke toekomst worden inmiddels allang door de vrouw aan de kaak gesteld. En wij denken ook echt niet dat mannen hier echt verrast door zullen zijn.

Maar toch, sommige mannen reageren wat verrast door zo’n doortastende houding en bijbehorende verhoring – want zo lijkt het soms al vlug – maar voelen zich in het algemeen gevleid. Een sterke vrouw overtuigen van jezelf als persoon, is voor veel mannen een uitdaging die zij uiteindelijk graag aangaan. En wie wil er nu niet een zelfverzekerde partner aan zijn zijde? Zo ontstaat er een nieuwe maar zeker ook leuke dynamiek.

Geven en nemen
Maar let op: er moet worden vermeden dat in alle gevallen slechts één partner bepaalt welke richting de relatie opgaat. Alleen door onderling te geven en te nemen – en soms plaats maken voor nieuwe, andere dingen – kan een relatie echt werken. Want het maakt echt niet uit of de vrouw of man ooit de eerste stap durfde te zetten in het vinden van een partner. De man en vrouw anno nu…