edit

Eerste date: 7 tips om als vrouw je mannetje te staan

Parship Redactie

Je eerste date ligt vast, en dat is best spannend. Je wordt vast overrompeld met tips en goedbedoeld advies over hoe je dat aanpakt. Maar hoe kan je als vrouw nu écht je mannetje staan tijdens die eerste date? Wij sommen 7 concrete tips voor je op, die je meteen kan uitproberen. (En ook effectief werken.) Veel succes!

1. Kom op tijd of net te laat

Er is geen reden om een uur op voorhand op je afspraakje te verschijnen. De kans is groot dat je jezelf toch maar zenuwachtiger maakt. Kom liever gewoon op tijd, of nét iets te laat. Laat je date niet langer wachten dan 5 minuten, anders kan het lijken alsof je geen interesse hebt. Zal je toch nog later zijn? Verwittig je date dan zeker.

2. Kleed je voor de gelegenheid

Wanneer je afspreekt na het werk voor een kop koffie en jij verschijnt in een galajurk, gaat die man denken dat jij steeds zo gaat werken. En dat komt vreemd over. Daarom is het zo belangrijk dat een eerste date op een neutrale locatie plaats vindt. Dan kan zowel je date als jijzelf je kleden zoals je het gros van de tijd rondloopt. En dat is natuurlijk de vrouw die hij wil leren kennen.

3. Praat niet over exen  

Houd de exen van de tafel. Begin er zelf niet over en wanneer hij er over begint, wimpel het dan beleefd af. Maak hem duidelijk dat je ooit wel eens over je exen wil praten, dat zij geen geheimen zijn. Maar dat je nu vooral hier bent om hem te leren kennen en je niet wil bezig zijn met een man waar je al lang afscheid van genomen hebt. Ook het omgekeerde geldt: wees niet te nieuwsgierig naar zijn ex.

4. Vermijd het thema seks

Het is niet altijd het geval, maar het kan best zijn dat er al op de eerste date elektriciteit in de lucht hangt. Dat wil niet zeggen dat je het uitvoerig over seks moet hebben. Geniet van de eerste date om elkaar wat beter te leren kennen, om van elkaar te ontdekken wat je belangrijk vindt in een relatie. We zitten hier immers niet voor een onenightstand, maar om te bekijken of we relatiemateriaal zijn voor elkaar. En … uiteraard moet een thema als seks niet krampachtig vermeden worden. Je voelt dat zelf wel aan wanneer het past of niet.

5. Verval niet in een monoloog

Zorg dat je een leuke babbel hebt. Vertel enthousiast over je hobby’s en passies, zonder meteen je hele leven op tafel te gooien. Maar stel ook gerichte vragen en luister actief naar zijn verhaal. Jij wil die andere ook leren kennen en weten wat hem bezighoudt, wat hij leuk vindt. De leukste conversaties zijn deze waarbij je de tijd uit het oog verliest. En als kers op te taart: hou oogcontact. Het is bewezen dat je zo een diepere band opbouwt met je date.

6. De man betaalt of … de peer in twee?

Dat is geen evidente vraag. Uit onderzoek onder onze singles is het merendeel te vinden voor de gesplitste rekening. Sommige singles hebben vooraf al afgesproken om elk de helft te betalen en dan is het vanzelfsprekend dat je dat ook doet. Mocht de man er nu toch op aandringen om de rekening te betalen, laat dat dan gewoon gebeuren. Bedank hem. Indien je je als vrouw toch niet helemaal goed voelt bij het feit dat hij betaalt, dan kan je dat diplomatisch oplossen: je belooft hem dat jij de volgende keer het etentje betaalt. Zo regel je direct een vervolg.

7. Neem tijd voor het afscheid

Wanneer het etentje of de date is afgelopen, loop dan samen naar buiten. Laat hem je maar begeleiden naar je auto of deur. Zorg dat er een afscheidsmoment kan plaatsvinden tussen jullie twee. En dan afwachten of de kus magisch is of niet …

Voor jou samengevat:

Kom op tijd én in een outfit die gepast is voor jullie gelegenheid. Tijdens de date kan je over alles praten, maar hou de ex en seks liever van tafel. Lekker gegeten? Maak van het betalen van de rekening geen gênant moment. Neem nadien voldoende tijd voor het afscheid en … wie weet kan je daaruit afleiden of er een tweede afspraakje komt of niet. Maar onthoud vooral: geniet ervan!

Meer tips voor de eerste date?

Eerste date? 10 do’s & don’ts voor een eerste date

Een afwijzing: wat nu?