Dating tips van Single Coach Mieke

5 redenen waarom intelligente vrouwen vaker single zijn

30.09.2021 Parship Redactie

Zo knap, zo slim, en zo alleen? Uit onderzoek blijkt dat intelligente vrouwen, zeker wanneer ze de midden dertig voorbij zijn, vaker en langer single zijn. Hoe dit komt? Parship Single coach Mieke Mievis somt de 5 voornaamste redenen voor je op. 

1.Iets veeleisender

Intelligente dames zoeken niet zomaar iemand. Zij hebben geen man nodig om hun boontjes te doppen, hun gras af te maaien of hun rekeningen te betalen. Zij hebben al wat relatie-ervaring achter de rug en hebben vaak een lijstje in hun hoofd met voorwaarden, verlangens, eisen en absolute no-go’s. Dat kunnen heel concrete dingen zijn; waar hij woont, of hij kinderen heeft of niet, zijn uiterlijk. Maar vaker gaat het over zijn manier van in een relatie te staan. Of hij een initiatiefnemer is of niet, grappig is, optimist of realist, tafeldanser of rustige ziel, romantisch van aard of net oplossingsgericht denkt. De meeste hoogopgeleide vrouwen willen een man die net als zij intelligent zijn en kunnen meespreken over tal van onderwerpen. En zoveel kwaliteiten bijeen vind je niet gauw.

2.Een kleinere markt

Een tweede reden is dat je hem in de singlespool gewoon niet vindt. Je vist immers in ‘de tweedehandsmarkt’. De meeste hoogopgeleide mannen die rondlopen, zijn vaak – en terecht – al bezet. En voor diegene die wel vrij zijn, is de concurrentie bikkelhard. Bovendien lopen deze mannen, net als heel wat vrouwen, vaak rondlopen met een behoorlijke rugzak. En ook bindingsangst of verlatingsangst kan een grote rol spelen. Verder wijst onderzoek ook uit dat mannen net op zoek gaan naar een vrouw die minder hoogopgeleid zijn dan zij zelf.

3.Geen tijd

Hoogopgeleide vrouwen hebben (of maken) soms te weinig tijd om te daten. Sommigen hebben letterlijk minder tijd omdat ze de kinderen grotendeels bij zich hebben. Hierdoor gaat alle tijd naar werken, kinderen, een hobby en de vriendinnen. Maar daten vraagt tijd, veel tijd. En dan kan je misschien wel een leuk gesprek hebben met een man online, als je nooit of nauwelijks kan afspreken om iemand echt te ontmoeten, dan zal je ‘de ware’ ook niet tegenkomen.

4.Blij met je onafhankelijkheid

Een heleboel vrouwen willen hun zelfstandigheid niet afgeven. Je bent blij met je onafhankelijkheid. Je vindt het fijn om te gaan en te staan waar je wil, af te spreken met je vriendinnen wanneer je wil, je kinderen op te voeden zoals jij het wil en zoveel meer. Een nieuwe partner wil niet zeggen dat je al die zelfstandigheid moet opgeven, maar houdt wel in dat je een deel van je onafhankelijkheid loslaat, want je wil toch een beetje rekening houden met de agenda van je partner of met zijn waarden.

5.Moe van het daten

Sommige vrouwen ervaren dating-moeheid . Door een paar mislukte dates, avonden waarop je zit te swipen naar de ideale match, de zoveelste teleurstelling. Daten is tijdsintensief. Het is een kwestie van blijven volhouden en elke date er weer het beste van maken. Probeer gewoon telkens een leuke tijd te maken en in elke date een ontdekkingstocht te zien. Als je elke keer denkt dat dit de ware gaat zijn, is de kans op ontgoocheling erg groot. Bij het zien van een date als een avontuur, beleef je elke keer weer iets!

Voor jou samengevat:

Ben je een intelligente vrouw en nog steeds single? Misschien ben je moe van het daten, hou je van je onafhankelijkheid, heb je weinig tijd om nog te vissen in die krimpende vijver of misschien … ben jij gewoon de ware nog niet tegengekomen. Ons advies: hou je verwachtingen realistisch, haak niet te snel af en … geniet ervan!

Ook interessant:

5 redenen waarom mannen geen relatie willen

Latrelaties: de voor- en nadelen

Liefde is keuzes maken: alles over keuzestress