Hoe kan ik een niet-serieus contact herkennen?

Net als jij is het merendeel van onze leden op zoek naar een partner die echt bij hen past. Helaas is er ook een kleine groep mensen die misbruik probeert te maken van de situatie en op financieel gewin uit is. Wij doen er alles aan om deze groep te weren van onze site. Het kan echter geen kwaad om zelf ook alert te zijn.

Als je het gevoel krijgt dat er iets niet klopt aan een contact, confronteer diegene er dan mee en vraag een verklaring. Verbreek het contact als je de verklaring niet bevredigend vindt. Ook al ben je emotioneel, probeer de situatie in te schatten door enige afstand te nemen. Als je onzeker bent over dingen, vraag dan een vriend of vriendin om advies.

Alarmsignalen waar je op moet letten:

– Iemand begint heel snel over diepe gevoelens en alles (inclusief de foto) lijkt bijna te perfect.

– Iemand spreekt zichzelf tegen, gaat niet op vragen in of komt in de problemen wanneer je vraagt naar details.

– Als je de persoon waar je al geruime tijd contact mee heeft nooit thuis mag bezoeken of op een vaste lijn mag bellen, bestaat de mogelijkheid dat je contact hebt met iemand die zijn of haar partner bedriegt.

– Je ontvangt geschreven berichten in het Engels van een zakenman die over de hele wereld zaken doet. Dit kan waar zijn, maar helaas is dit een van de favoriete “vermommingen” van een oplichter die opereert vanuit het buitenland.

– Aan jou wordt direct of indirect om geld gevraagd (voor een reis, om te helpen bij problemen, of voor ziekenhuiskosten). Zelfs als er sprake is van een langdurig contact moeten dan bij jou alle alarmbellen gaan rinkelen.

Als het om geld gaat…

Helaas opereren via het internet ook de zogenaamde huwelijkszwendelaars, de zogenaamde “scammers”. Zorg ervoor dat jij niet investeert – emotioneel of financieel – in een persoon die niet bestaat.

– Als jou om geld gevraagd wordt, verbreek dan het contact. De ander kan jou dan niet meer bereiken. Informeer alstublieft ook de Parship klantenservice via de ‘Meld profiel’-knop of via het contactformulier. Als het lid de algemene voorwaarden heeft geschonden, zal hij of zij als lid worden uitgesloten. Als jij de ander terecht verdenkt van fraude, doe dan aangifte bij de politie.

– Als je iemand nog een kans wilt geven ook al heb je twijfels over de ander, kun je om telefonisch contact vragen, en dan liefst via een vaste telefoonlijn. Wees er echter van bewust dat gewiekste oplichters niet zo gemakkelijk zijn te ontmaskeren.

– Breng een bezoek aan jouw contact en schat zelf de situatie in. Als je werkelijk wilt helpen, betaal dan bijvoorbeeld de dokterskosten direct aan het ziekenhuis.

– Raak alleen financieel betrokken bij iemand als je hem of haar wat beter kent. Maak in geen geval geld over aan mensen die je nog nooit hebt ontmoet, al heb je een veelbelovend en emotioneel telefonisch contact gehad.

– Wees op jouw hoede als jou zakelijke voorstellen worden gedaan. Wees niet onder de indruk van de hoge winst die jou wordt voorgespiegeld of door websites die er officeel uitzien om het aanbod serieus te doen lijken. Liefde hoort niets met geld te maken te hebben!

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan gerust contact op met onze Klantenservice via het contactformulier.