Wat is een IJsbreker?

De IJsbreker is een grappige manier om contact te leggen, die zonder veel moeite kan worden gebruikt, en wel door alle leden. Zo werkt het:

– Wanneer je bij het profiel van een ander lid bent, klik dan op ‘IJsbreker versturen’. – Er verschijnt een vragenlijstje met vier korte vragen die jij beantwoordt door op het desbetreffende antwoord te klikken. – Geef vervolgens aan wat jouw inzet is. Houd het luchtig en ludiek – en verstuur dan de uitnodiging voor de IJsbreker aan het andere lid. – Jouw IJsbreker-partner beantwoordt de vragen zonder te weten wat jouw antwoorden zijn.

Zodra jouw IJsbreker-partner de vragen heeft beantwoord, worden jouw antwoorden daarmee vergeleken, om te kijken hoe vaak je het samen eens bent. Je vindt jouw IJsbrekeruitnodiging en de score onder ‘Contacten’. Als alle vier antwoorden met elkaar overeenkomen moet jij jouw belofte uiteraard wel waarmaken.

De volgende stappen

Hoe je het contact vervolgens voortzet is natuurlijk jouw zaak. Maar het is wel zaak om juw belofte in te lossen. Als jouw antwoorden niet bijzonder of zelfs helemaal niet met elkaar overeenstemmen wil dat nog niet zeggen dat jouw persoonlijkheden niet bij elkaar passen. Beschouw het als een prettige manier om het ijs te breken.

Zorg ervoor dat het leuk blijft

Ieder gratis lid, kan iedere week 10 IJsbrekeruitnodigingen versturen en 10 uitnodigingen ontvangen. Voor Premium-leden worden dat er 15 om te versturen of te krijgen. Als een lid aan zijn of haar limiet zit kan hij of zij geen IJsbrekers meer sturen of ontvangen tot de daaropvolgende maandag. Dus is het de moeite waard om er even over na te denken aan wie je een IJsbreker stuurt.

Als de IJsbreker niet werkt

– Het lid heeft zijn of haar wekelijkse limiet voor het sturen of ontvangen van uitnodigingen bereikt (van 10 voor basis [gratis] leden of 15 voor de Premium-leden). Jij zou het de volgende maandag weer eens moeten proberen, of een IJsbreker aan een ander lid kunnen sturen. – Dan zou het kunnen zijn dat dit lid in een ander land woont en niet dezelfde taal spreekt als jou. De IJsbreker kan geen taalgrenzen overspringen.